Projekti

parallax background

BOSEPO OLIMPIJADA PROJEKATA

BOSEPO je naučno takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, kreirano od strane Richmond Park Schools s ciljem isticanja važnosti nauke i tehnologije među mladim generacijama. BOSEPO je platforma gdje studenti imaju priliku prezentovati svoje projekte u različitim naučnim oblastim, a mnogi od njih dobiju priliku da se takmiče i predstave svoje radove na međunarodnim olimpijadama projekata.

Takmičenje se sastoji od 5 kategorija:
Energija, okoliš, inžinjering-IT, kratki film i junior.

 
 
parallax background

OSTVARI PRILIKE ZA DALJE


DESTINATION IMAGINATION

Destination Imagination je vodeća obrazovna neprofitna organizacija posvećena radu sa učenicima svih uzrasta kroz podučavanje vještina neophodnih za uspjeh u školi, te kasnije u njihovim karijerama i drugim aspektima života. Od osnivanja 1982. godine, naši programi su dosegli do preko 2 miliona djece. Preko 38.000 volontera pomažu u organizovanju DI programa širom svijeta. Richmond Park Schools je organizator DI BiH u Sarajevu.

Takmičenje Destination Imagination (u slobodnom prijevodu "odredište mašte") je manifestacija koja učenicima nudi visoko kvalitetne projektne izazove bazirane na STEM obrazovanju (engl. "Science, Technology, Engineering and Mathematics", obrazovni sistem koji je fokusiran na integraciju i praktičnu primjenu znanja i vještina iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike), te na učenju baziranom na projektima. Osnovni cilj takmičarskih izazova DI je premostiti jaz između onoga što djeca uče u školi i vještina koje su im neophodne da uspiju u svijetu čija je ekonomska klima prevrtljiva i konstantno se mijenja.

 
 
 

STEM FESTIVAL

Richmond Park Schools vjeruju da uz STEM učenicima se pruža okruženje u kojem žele da učestvuju, dijele radove s drugima i briliraju kroz prezentacije projekata i takmičenja. Richmond Park "STEM Share and Shine" pristup je primamljiv za učenike. Kroz ovaj pristup, STEM festivali su postali tradicionalni eventi u Richmond Park kampusima svake godine, gdje učenici imaju priliku da pokažu i prezentuju svoje radove i PBL artifakte.

RPS STEM festival je proslava nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike u Bosni i Hercegovini. Ovaj godišnji festival je vrlo vidljiv događaj na otvorenom koji pruža priliku za učešće i razmjenu iskustava djece, tinejdžera, obitelji i lokalnih STEM profesionalaca. Na ovom uzbudljivom događaju predstavlja se oko 100 izlagača koji pružaju praktične aktivnosti, žive nastupe, interaktivne demonstracije i obiteljsku zabavu STEM.

 

 

PROJEKTNI PARTNERI