Kontakt

Richmond Park Schools
Bihać

 
parallax background

Dostupni smo na više lokacija u BiH. Osim kampusa u Bihaću, pružamo usluge obrazovanja u Sarajevu, Zenici i Tuzli.


POŠALJITE UPIT

   
   
   
  1. Zašto trebam izabrati Richmond Park Schools?

  U Richmond Park školama vjerujemo da učenici mogu dostići svoj potencijal ukoliko su sretni, zadovoljni i sigurni. Zbog toga naše škole funkcionišu kao druga obitelj i omogućavaju Vašem djetetu da bude usmjereno, da ima podršku i obrazovanje kako bi ostavario/la svoje ciljeve.
  Sve naše škole drže se ustaljenih Richmond Park principa. Mi smo jedna od nekolicine obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini koja nudi nacionalni nastavni plan i program koji se izučava na engleskom jeziku. Našim učenicima pružamo mogućnost sticanja međunarodno priznatih certifikata iz engleskog jezika, izdatih od strane British Council-a i Cambridge univerziteta. Ponosimo se kvalitetom našeg obrazovnog procesa i želimo da naši učenici uspješno savladaju engleski jezik.

  2. Da li postoji prijemni ispit za upis u Richmond Park Schools?

  Ne, mi nismo selektivna škola tako da nemamo prijemni ispit za glavni upis u škole. Međutim, nudimo program stipendiranja za naše srednje škole. Nadareni i perspektivni učenici se testiraju iz BHS i engleskog jezika, fizike, biologije, hemije, matematike, logike, historije i geografije. Molimo kontaktirajte nas za više informacija o upisu i stipendijama.

  3. Koja je cijena godišnje školarine za Richmond Park škole?

  Pažljivo smo napravili strukturu cijena pomoću koje nudimo visokokvalitetno obrazovanje koje je pristupačno. Molimo kontaktirajte nas za više informacija o cijenama.

  4. Koje kvalifikacije posjeduju vaši nastavnici i profesori?

  Pažljivim odabirom uposlenika trudimo se da zapošljavamo nastavno osoblje koje ima odgovarajuće kvalifikacije i iskustvo da ostvarimo naš cilj i pružimo najbolje moguće obrazovanje u Bosni i Hercegovini.

  5. Koliko ima učenika u jednom odjeljenju u Vašim školama?

  Naša odjeljenja su mala kako bi svako dijete imalo individualan pristup nastavnika koje i zaslužuje. Svaka škola ima određeni maksimum ali nikada taj broj ne prelazi 24 učenika po razredu.

  6. Kako komunicirate sa roditeljima tokom edukacijskog procesa?

  Za nas je komunikacija sa roditeljima iznimno važna. Kada dijete upiše našu školu, smatramo cijelu porodicu dijelom naše zajednice. Redovno dijelimo novosti i uspjehe putem naše web stranice, društvenih mreža i školskih novosti. Također koristimo “SchoolMind” softver u kojem su integrisani učenici, roditelji i nastavnici te roditelji mogu pratiti ocjene, izostanke, zadaću, vladanje, školska obavještenja itd. Svi naši nastavnici smatraju da je jako važno imati redovnu i otvorenu komunikaciju s roditeljima.

  7. Kako se obavlja tranzicija iz jedne škole u drugu?

  Sve naše škole rade zajedno kako bi se bezbolno i uspješno napravio prelazak iz predškolskog u osnovno te iz osnovnog u srednje obrazovanje.

  8. Kakve se prilike pružaju učenicima nakon uspješno završenog srednjeg obrazovanja u Vašim školama?

  U proteklih nekoliko godina, neki od naših najuspješnijih učenika nastavilo je školovanje na Oxford Univerzitetu, Imerial College u Londonu, Harvard Medicinskom fakultetu, Massachusetts Institutu za Tehnologiju i drugim prestižnim svjetskim Univerzitetima. Pored toga, u kampusu Richmond Park škola nalazi se i Internacionalni Burch Univerzitet koji je jedan od najboljih Univerziteta u Bosni i Hercegovini trenutno te nudi visoko kvalitetno obrazovanje i pravi je izbor ukoliko želite nastaviti akademski put u našoj državi.

  9. Kako se mogu upisati u Richmond Park škole?

  U svakoj školi postoji tim ljudi koji vrši upis novih učenika. Možete ih pitati sva pitanja na licu mjesta ukoliko posjetite školu i upoznate se sa svim što nudimo.