Klubovi osnovna

Obrazovni sistem je robustan i ne daje mnogo prostora svakom učeniku da dostigne svoj puni potencijal, da izrazi svoju kreativnost i napreduje u polju koje najviše voli. Škola nije samo mjesto gdje usvajamo znanje, tu pronalazimo sebe i svoja interesovanja. S tim u vezi omogućili smo različite klubove, gdje se osim učenja novih stvari može pronaći i dosta zabave, rekreativnog sadržaja i ono najbitnije mnogo druženja. Imamo ponešto za svakoga, na učenicima je da izaberu ono što vole.

Richmond Park Međunarodna osnovna škola nudi sljedeće klubove: Naučni klub, Klub kuhanja, „Arts and crafts“ klub, Saobraćajni klub, Dramski klub, Odbojkaški klub, Klub plesa, Klub informatike, Klub Njemačkog jezika, Klub knjige i Muzički klub. Klubovi se biraju na početku školske godine. Učenici mogu biti članovi više klubova, ukoliko se termini održavanja ne preklapaju. Svaki klub ima plan i program te pravila ponašanja. Učenici se obavezuju da ista poštuju i da se trude da realizuju plan aktivnosti.

1.

Naučni klub
Mjesto za učenike zainteresirane za izučavanje nauke kroz razne eksperimente i aktivnosti.

2.
Klub kuhanja
Znati kuhati je važna i vrijedna vještina. Hrana zbližava ljude, cilj nije samo druženje nego i učenje spremanja zdravih i ukusnih jela.

3.

„Arts and crafts“ klub
U ovom klubu učenici imaju priliku koristiti razne materijale kako bi napravili različite oblike, kolaže, ukrase i na taj način pokazali svoju kreativnost.

4.

Saobraćajni klub
Edukativno-zabavni klub u kojem učenici uče o sigurnosti na cesti.

5.

Dramski klub
Osmišljen za učenike koji žele da nauče više o aspektima kazališta.

6.

Odbojkaški klub
Bazira se na psihofizičkom razvoju djece kroz druženja i aktivnu igru.

7.

Klub plesa
Zabavno-rekreativna aktivnost za učenike koja ih uči ritmičkim pokretima tijela i usavršavanju motorike i koordinacije pokreta.

8.

Klub informatike
Programiranje na zabavan način – Code Monkey online.

9.

Klub Njemačkog jezika
Edukativna aktivnost u kojoj učenici na zabavan način uče novi strani jezik.

10.

Klub knjige
Na klubu knjige učenicima se na drugačiji način približava svijet knjige, upotpunjuju svoju ljubav prema čitanju, razvijaju kritičko mišljenje i pouke koje izvuku trude se da primjenjuju u svakodnevnom životu.

11.

Muzički klub
Edukativno-zabavni klub u kojem učenici uče svirati muzičke instrumenete.