Fokus

NAŠA DJECA

Richmond Park vrtić dopušta svakom djetetu da procvjeta na sebi svojstven način. Vjerujemo da je rano djetinjstvo savršen period u životu djece da objedine vještine koje će im pomoći da se uspješno suoče sa svim životnim izazovima i da izrastu u humane i civilizovane građane, kojim će se u budućnosti članovi porodice i prijatelji ponositi, kao i društvo u cjelini.

U našoj školici djeca će razvijati govorne vještine engleskog jezika, samopouzdanje, brigu o sebi, samostalnost, kreativnost, samopoštovanje, poštovanje spram drugih, kritičko mišljenje, te snažne kognitivne i socijalne vještine. Učit će se lijepom ponašanju, sposobnostima dijeljenja i kroz zabavne aktivnosti, prilagođene uzrastu djece, pripremat će se za edukaciju u osnovnoj školi.

NAŠI RODITELJI

Saradnički odnosi roditelja i odgajateljica pomažu nam da izgradimo čvrstu osnovu za naše mališane, koja je neophodna za njihovo dalje obrazovanje. Mi težimo inovacijama u svemu što radimo, uključujemo roditelje u odgojno–obrazovni rad njihove djece i podstičemo snažnu vezu roditelj/dijete/odgajateljica. Odgajateljice obezbjeđuju sedmični izvještaj za svako dijete, kao i izvještaj o razvojnom napretku djeteta. Dijelimo korisne informacije vezane za razvoj, obrazovanje i odgoj djece, te aktivno tražimo učešće i predanost roditelja. Roditelji su uvijek dobrodošli da posjete radnu sobu svoga djeteta i ohrabreni su da komuniciraju sa odgajateljicama svoje djece na informacijama za roditelje. Uvijek smo otvoreni za nove ideje i sugestije roditelja, koje nam mogu pomoći na putu usavršavanja odgojno–obrazovnog procesa.

NAŠE ODGAJATELJICE

Vjerujemo da je investicija u odgajateljice najbolji način da se garantuje visoko–kvalitetno obrazovanje. Obezbjeđujemo stimulativno okruženje stručnog tima odgajateljica, koje podstiče nove i brilijantne ideje i koje neprestano gaji profesionalno odrastanje. Naše glavne odgajateljice moraju da imaju diplomu četverogodišnjeg studija ili diplomu višeg stepena obrazovanja, dok su naše asistentice studentice visokoškolskih institucija za predškolski odgoj i obrazovanje,sa vrlo bogatim i dugogodišnjim iskustvom.

Obje odgajateljice moraju da govore engleski jezik. Prilikom upošljavanja odgajateljica u Richmond Park vrtić pomno se posmatra svaki korak, od intervjua i procesa selekcije do poslova koje zahtjeva odgojno–obrazovna grupa, kao i nastavak obrazovanja, kako bismo bili sigurni da smo odabrali najbolje profesionalce za predškolski odgoj i obrazovanje i kako bismo ih održali u vrhu njihovog profesionalnog polja.

Odnos broja odgajateljica i djece (2:20) dopušta našim iskusnim, profesionalnim, certificiranim odgajateljicama i našim iskusnim i brižnim asistenticama da se fokusiraju na cjelokupan tjelesni i mentalni razvoj svakog djeteta pojedinačno. Naše odgajateljice su posvećene svome pozivu; vole djecu i podržavajući rani uspjeh svakog djeteta, osjećaju lično zadovoljstvo. Za naše odgajateljice, djeca su uvijek na prvom mjestu.

EFEKTIVNA KOMUNIKACIJA S RODITELJIMA